Bullite niet de wijde wereld in

03 augustus 2022

Bulli, behoort tot één van de iconische automodellen. Dit Volkswagen busje is het eeuwige symbool van de sabbatical: even geen deadlines en dingen die moeten maar met een busje de wijde wereld in en kijken waar je strandt. De moderne variant van de Bulli wordt door Volkswagen nog steeds verkocht. Kortom, de naam Bulli is bekend en wordt nog intensief gebruikt. Reden te meer om deze modelnaam als merk vast te leggen.

Bulli heeft in andere talen geen betekenis op de Spaanse taal na. Dan betekent Bulli pestkop en dat is natuurlijk niet al te sympathiek. Wel heeft Bulli het woord bull (stier) in zich. Bestaande woorden of afgeleiden daarvan, zijn vaak erg populair als merk. In de praktijk betekent dat voor de merkhouder dat het register regelmatig schoongehouden moet worden.

Zo moet Volkswagen in actie komen als gevolg van een recente aanvraag van BULLITE. Opmerkelijk argument van Volkswagen was hierbij dat de consument BULLITE zou zien als BULLI en de gebruikelijke (en dus beschrijvende) afkorting van TE (Thermal Extension). Zo redenerend is BULLI in het betwiste merk dus dominant, hetgeen de visuele overeenstemming nog meer vergroot, aldus Volkswagen. Dit voert natuurlijk wat ver, de consument zal over het algemeen het merk in zijn geheel waarnemen. En dat vindt het Europese merkenbureau ook. Toch is er een grote visuele en auditieve overeenstemming zonder dit argument. Het Europese merkenbureau wijst de oppositie dan ook toe.

Beeld bij tekst-3

 

Deel dit bericht

HEEFT UW MERK AANDACHT NODIG?

Wilt u meer informatie over de bescherming van uw merk?

0294 490 900 NEEM CONTACT OP