De polospeler van Ralph

28 juli 2022

Niets leuker dan beslissingen die gaan over logo’s, verpakkingen of producten. Het oog wil ook wat!

Deze keer staat de polospeler van Ralph Lauren in de schijnwerpers. Op grond van dit logo moest Ralph Lauren in geweer komen tegen een lookalike en een tweede beeldmerk van een Chinees bedrijf. Beide logo’s waren door het Chinese bedrijf als merk ingediend in de Europese unie.

Ralph Lauren claimt de bekendheid van het logo. Wie iets claimt moet bewijzen en dat doet Ralph Lauren met verve. Toegegeven, het logo wordt door Ralph Lauren ook overal en consequent als merk gebruikt en kent een grote bekendheid. Mede daarom is het bewijzen van de bekendheid geen grote opgave en ziet het Europese merkenbureau voldoende bewijs van langdurig gebruik van dit logo.

De vaststelling dat het logo van Ralph Lauren bekend is, wil nog niet zeggen dat de oppositie slaagt. De consument moet ook een verband kunnen leggen tussen de merken. Dat is voor de lookalike evident. Het andere logo neemt iets meer afstand maar ook hier vindt het Europese merkenbureau dat de verschillen maar ondergeschikt zijn. Een verband is aanwezig en de vraag of met deze logo’s op ongeoorloofde wijze wordt meegelift, wordt bevestigend beantwoord. Dit resulteert in een streep door de merkaanvragen van het Chinese bedrijf, die dit natuurlijk wel aan had zien kunnen komen.

Ralph beeld bij tekst

 

 

Deel dit bericht

HEEFT UW MERK AANDACHT NODIG?

Wilt u meer informatie over de bescherming van uw merk?

0294 490 900 NEEM CONTACT OP