Een ronkend geluidsmerk en een mediterende kabouter

08 december 2022

Merken komen in allerlei kleuren en vormen. De meest gebruikelijke is een merknaam en een logo. Maar kleuren, vormen, een positie en (steeds vaker) een filmpje kunnen ook een merkfunctie hebben en als merk geregistreerd worden.

In het merkenregister zijn de niet traditionele merken (de merken die geen naam of logo betreffen), vaak de merkaanvragen die het meest opmerkelijk zijn.

Zo ook een geluidsmerk van Porsche. Dit merk is ingediend voor onder meer auto’s, de toepassing blijft evenwel onduidelijk. Het merk lijkt op een futuristische auto die accelereert. Met al die elektrische auto’s is het voorbij met de ronkende motoren en wellicht tijd voor iets anders. Zou dit geluid een merkfunctie kunnen krijgen? Zou de consument bij het horen van dit geluid aan de auto’s van Porsche kunnen denken? De vraag is of het geluid wel voldoende afwijkt van het geluid van een optrekkende elektrische auto. Vooralsnog ligt het merk nog ter beoordeling bij het Europese merkenbureau en is het dus afwachten.

Overigens diende Volkswagen ook een tamelijk apart merk in. Een vormmerk bestaande uit een mediterende kabouter. Waarschijnlijk voor een accessoire voor een auto (parfum? verlichting?) gelet op de omschrijving van producten. Apart is het wel.

Beeld bij tekst Volkswagen 

Ingediend vormmerk van Volkswagen

 

Deel dit bericht

HEEFT UW MERK AANDACHT NODIG?

Wilt u meer informatie over de bescherming van uw merk?

0294 490 900 NEEM CONTACT OP