Elvis-bruiloften in Vegas nu verboden

14 juni 2022

Naast de aantrekkingskracht van de verschillende grote casino’s trekt Las Vegas ook veel (dronken) bruidsparen naar de verschillende kapellen voor een bruiloft in Elvis-stijl, waarbij het huwelijk veelal wordt voltrokken door een Elvis Presley-imitator. Maar hieraan komt een einde.

Authentic Brands Group, het licentiebedrijf dat de naam en het imago van Elvis Presley beheert, heeft alle trouwkapellen in de Amerikaanse gokstad bevolen daarmee te stoppen om de geregistreerde (merk)naam van de zanger te beschermen. Kapellen die er toch mee doorgaan, kunnen juridische stappen verwachten.

Waarom Authentic Brands Group nu pas actie onderneemt is onduidelijk. In Las Vegas voltrekken 'Elvissen' al decennia lang huwelijken.

Bruiloften in Las Vegas leveren de stad jaarlijks zo'n 1,8 miljard euro op en trouwerijen met Presley-imitatoren zijn goed voor een groot deel daarvan. Het is niet ondenkbaar dat dit een belangrijke reden is voor deze juridische actie. “It’s now or never”, zullen ze hebben bedacht bij Authentic Brands Group.

 

Cadillac

 

Deel dit bericht

HEEFT UW MERK AANDACHT NODIG?

Wilt u meer informatie over de bescherming van uw merk?

0294 490 900 NEEM CONTACT OP