Gebeten door de krokodil

21 september 2020

De kinderkleding van HEMA met daarop afbeeldingen van krokodillen maakt inbreuk op de merkrechten van modemerk Lacoste. Eind 2018 bepaalde de voorzieningenrechter in Den Haag dat de krokodillen op de kinderkleding konden blijven staan, maar het hof is het daar – na hoger beroep - niet mee eens.

HEMA mag het ondergoed met de krokodillen van het hof niet meer verkopen en moet bovendien een deel van de juridische kosten (€31.000,-) die Lacoste maakte vergoeden.

HEMA bracht het kinderondergoed in het voorjaar van 2018 op de markt. Een paar maanden later sleepte Lacoste HEMA voor de rechter, omdat de winkelketen kinderkleding verkoopt met een krokodil erop.

Het is overigens niet de eerste keer dat de Nederlandse retailer wordt beschuldigd van het namaken van kleding van andere merken. Eerder moest HEMA nog ruim 4,4 miljoen euro schadevergoeding betalen aan Levi's. De achterzakken van de spijkerbroeken leken te veel op die van het Amerikaanse modemerk.

In 2014 werd HEMA voor de rechter gesleept door wijnboer Ilja Gort. De tulp op het wijnetiket zou zijn overgenomen door HEMA. De winkelketen beloofde daarop de etiketten van de producten aan te passen.

Deel dit bericht

HEEFT UW MERK AANDACHT NODIG?

Wilt u meer informatie over de bescherming van uw merk?

0294 490 900 NEEM CONTACT OP