Gekruiste deegrollers, schedels en biscuit

23 maart 2021

Soms krijg je honger van een inbreukzaak, soms zelfs als zo’n zaak eigenlijk over wat minder smakelijke logo’s gaat. In de zaak Vicious Biscuit tegen Bad Biscuit gaat het geschil over de logo’s van twee restaurants in het zuiden van de Verenigde Staten.

De namen geven het al aan, de specialiteit van deze beide restaurants is biscuits. Een biscuit is een zuidelijke specialiteit. Een soort scone, maar zonder ei en veel luchtiger (‘extra fluffy and flaky’) en vaak gecombineerd met hartige gerechten.

Een lokale krant, The Post and Courier, bericht over de zaak. Eiser Vicious Biscuit was naar eigen zeggen de eerste die een logo van een schedel met een koksmuts en twee deegrollers gebruikte, een variatie op de piratenvlag. Nadat Vicious Biscuit had geconstateerd dat streekgenoot Bad Biscuit ook een logo van een schedel met een koksmuts en twee deegrollers was gaan gebruiken, sommeerde Vicious Biscuit Bad Biscuit om daar onmiddellijk mee te stoppen.

Volgens de krant was eiser Vicious Biscuit onbereikbaar voor nader commentaar, maar wilde de gedaagde chef van Bad Biscuit wel op de zaak ingaan: “Mijn logo vertegenwoordigt mij als een chef en ‘just a fun guy that likes to do stuff that is sometimes dangerous in life.’ Met dat laatste doelde hij op zijn liefde voor motoren. “I’m a chef who almost died, and that involves a skeleton.”

Een mooi verweer, maar voor een rechter mogelijk minder overtuigend. Of de zaak ook echt nog voor de rechter gaat komen is echter onduidelijk. Verweerder Bad Biscuit heeft het logo inmiddels aangepast. De schedel en de koksmuts staan nog op de websites maar de gekruiste deegrollers zijn verdwenen.

Gekruisde deegrol-1

 

Deel dit bericht

HEEFT UW MERK AANDACHT NODIG?

Wilt u meer informatie over de bescherming van uw merk?

0294 490 900 NEEM CONTACT OP