Guns N’ Roses trekt het wapen

28 december 2022

De Amerikaanse rockband Guns N’ Roses is naar de rechter gegaan, omdat een wapenwinkel dezelfde naam gebruikt.

Texas Guns N’ Roses is een Amerikaanse online winkel die niet alleen vuurwapens verkoopt, maar ook rozenboeketten verkoopt. Wat? Ja, echt!

De 80’s rockband, bekend van hits als Paradise City, Welcome to the Jungle en November Rain, is duidelijk: dit gebruik is zonder toestemming. De wapenhandelaar misleidt op deze manier consumenten door ze te laten geloven dat er een connectie bestaat met de band. Bij de rechter eist de band dan ook dat er onmiddellijk wordt gestopt met het gebruik van hun bandnaam.

De wapenwinkel is zich van geen kwaad bewust: er is ‘nooit verwarring’ geweest en de band heeft daar ook ‘geen bewijs’ van. ‘Absoluut niemand is in de war. Niemand denkt dat wij de band zijn of dat we er enigszins mee verbonden zijn’, aldus de advocaat van de wapenwinkel.

Het is afwachten hoe de rechter hierover denkt. Bekende merknamen hebben een bredere beschermingsomvang. Ze kunnen ook optreden tegen gelijkende merknamen die worden gebruikt voor hele andere producten of diensten als waarvoor de merknaam is beschermd. Bijvoorbeeld als er daarmee afbreuk wordt gedaan aan hun reputatie.

Beeld bij tekst Guns n roses 

Deel dit bericht

HEEFT UW MERK AANDACHT NODIG?

Wilt u meer informatie over de bescherming van uw merk?

0294 490 900 NEEM CONTACT OP