Het onderscheidende uiterlijk van een Churreria

06 oktober 2022

Churros zijn een populaire ontbijtsnack, mateloos populair in Spanje en Portugal maar ook in landen in Midden-Amerika zoals Mexico. Churros laten zich het best beschrijven als een soort deeg dat je in vloeibare chocola doopt.

Waar je in Spanje vaak bij een lokaal “Churreria” deze lekkernij kunt kopen en eten, is in Mexico een ware Churreria-keten ontstaan met de naam El Moro.

En hoe kun je je als keten het beste onderscheiden? Met een onderscheidende inrichting. En dat is El Moro gelukt, zoals je kunt zien op de foto’s. De inrichting in wit en blauw laat een frivool patroon zien op de wanden. De rest van de inrichting is tamelijk strak te noemen.

Als beschrijving van het merk staat: “Het merk bestaat uit de exterieur- en interieurinrichting van een horecagelegenheid, de inrichting van het meubilair bestaande uit bijvoorbeeld stoelen en tafels, de decoratieve elementen van de wanden en de vloer, waar tegels uit een karakteristiek kleurpatroon te zien zijn blauw en wit die deze oppervlakken bedekken en een verzonken raam met bovenaan een bord met de tekst "EL CHURRERO".”

De aanvraag moet nog worden goedgekeurd door het Europese merkenbureau. Hoewel merken zoals een winkelinrichting niet erg gebruikelijk zijn, lijkt ons de acceptatie van dit merk enkel een kwestie van tijd.  

Inrichting

 

Deel dit bericht

HEEFT UW MERK AANDACHT NODIG?

Wilt u meer informatie over de bescherming van uw merk?

0294 490 900 NEEM CONTACT OP