Inbreuk op spiegelende gouden flessen

12 april 2021

“Ik verwacht dat de concurrentie nu begrepen heeft dat le nostre bottiglie specchiate, onze spiegelende flessen, uniek en onmiskenbaar zijn.” Aldus Sandro Bottega, de eigenaar van Wijnhuis Bottega, nadat hij de uitspraak van la corte d’appello di Venezia, het Gerechtshof van Venetië had vernomen.

In een geschil dat al loopt sinds 2014, oordeelde het gerechtshof dat wijnhuis Ca’ di Rajo wel degelijk inbreuk maakt op de gouden en roze flessen van Bottega. Volgens het hof zijn de goudkleurige en roze spiegelende kleuren van de flessen van Bottega een zó kenmerkend element, dat zelfs een andere flesvorm of een ander etiket op de flessen van concurrent Ca’ di Rajo verwarring niet kunnen wegnemen.

Bottega liet de flessen in 2001 ontwerpen en registreerde ze ook als vormmerk in het Europese merkenregister. È la conferma, l’ennesima, che la legge alla lunga premia sempre. La validità del marchio è ineccepibile. “De geldigheid van het merk is onbetwistbaar. Dit is, nogmaals, een bevestiging dat het recht uiteindelijk altijd zegeviert.”

Bottega vs-1

 

Deel dit bericht

HEEFT UW MERK AANDACHT NODIG?

Wilt u meer informatie over de bescherming van uw merk?

0294 490 900 NEEM CONTACT OP