Is Toxic een giftig merk?

12 juli 2022

Af en toe komen we opmerkelijke merken tegen in het merkenregister. Met name parfummerken willen wel eens uitpakken met onderscheidende verpakkingen. Zo ook in het geval van het merk TOXIC, een vormmerk van een parfumfles. Het flesje is een gasmasker. Tussen alle parfumflesjes valt deze fles zeker op, maar of de klant het ook daadwerkelijk durft te gebruiken is een tweede.

Om een vormmerk te registreren moet je van goeden huize komen. Zo moet de vorm significant afwijken van wat er al bestaat wil het onderscheidend zijn. Ook moet de vorm niet alleen worden gekocht vanwege de aantrekkelijkheid. Gezien de aparte vormgeving en daarmee aantrekkelijke fles, zou dat in dit geval wel een probleem kunnen zijn.

Bovendien bestaat er een ander parfummerk wat vrijwel hetzelfde betekent, nl. POISON van Dior. Interessant is of Dior problemen heeft met TOXIC vanwege diezelfde betekenis. En zo ja, kan Dior dan ook optreden op basis van een merk dat visueel niet lijkt maar conceptueel wel erg overeenstemt? Al met al een merkenrechtelijk interessante aanvraag!

 

Toxic_logo

 

Deel dit bericht

HEEFT UW MERK AANDACHT NODIG?

Wilt u meer informatie over de bescherming van uw merk?

0294 490 900 NEEM CONTACT OP