Jacuzzi® is een merk

21 september 2021

Post van Jacuzzi® voor verbaasde Nederlandse horeca-ondernemers. Of ze wilden stoppen met het plegen van merkinbreuk. Ze hadden geen idee. En dat was eigenlijk ook niet zo gek.

Vrijwel niemand zal zich de afgelopen decennia hebben gerealiseerd dat Jacuzzi® eigenlijk een merk is en geen soortnaam voor bubbelbaden. En dat is precies wat het bedrijf nu toch wil voorkomen, dat Jacuzzi® ook echt een soortnaam wordt. Eerder gebeurde dat bijvoorbeeld met merken als Aspirine en Frisbee. En als uw merk een soortnaam is, dan is het weinig meer waard. Dan mag iedereen het gebruiken.

De advocaten van Jacuzzi® schrijven daarom horeca-ondernemers aan die geen echte Jacuzzi® bubbelbaden hebben, maar wel met die naam adverteren (‘comfortabele suites met jacuzzi’) en zo de (luxe) uitstraling en goodwill van het merk Jacuzzi® gebruiken.

U kunt daarvan denken wat u wilt (in een nieuwsbericht over Center Parcs, dat ook zo’n brief kreeg, werd gesproken over ‘dreigende taal’), maar voor een merkhouder is het letterlijk van levensbelang. Niet alleen door de advocatenbrieven, maar ook door de publiciteit daaromheen (dus ook door dit stukje), onderscheidt het merk Jacuzzi® zich weer van andere merken voor bubbelbaden, hot tubs of whirlpools.

En dat is misschien niet onterecht. Want Jacuzzi® is niet zomaar een merk voor bubbelbaden. Het is het merk van de uitvinder, Candido Jacuzzi, die het bubbelende bad in 1949 bedacht als verlichting voor de reumatoïde artritis van zijn 15 maanden oude zoontje Kenneth.

Meer weten over de handhaving van je merkrechten? Onze merkenadviseurs informeren u graag.

jacuzzi

 

Deel dit bericht

HEEFT UW MERK AANDACHT NODIG?

Wilt u meer informatie over de bescherming van uw merk?

0294 490 900 NEEM CONTACT OP