Kaaskopmerk

01 november 2022

Een wel heel gek merk werd recentelijk ingediend in het Europese register: een blokje kaas voor hoeden. Het Europese merkenbureau vond dit vormmerk zo afwijken, dat het merk is geaccepteerd.

Wat zit hier achter? Naast deze kaaskophoed nog meer kaasproducten zo blijkt. De houder is bekend om zijn producten die een kaaspatroon hebben zoals een rugby en een mok. In Wisconsin is Cheesehead een begrip (mensen uit Wisconsin worden Cheeseheads genoemd). De populariteit is gegroeid door de fans van American Football club Green Bay Packers die de Cheesehead tijdens wedstrijden op hadden.

Jezelf onderscheiden gebeurt steeds meer door afwijkende vormgeving. Een registratie als vormmerk (en model) is dan ook zeker iets om te onderzoeken, om zo deze vormgeving te beschermen. Een vormmerk mag echter niet alleen gekocht worden om de esthetische waarde ervan. Na recente jurisprudentie weten we dat dit beperkt moet worden uitgelegd. Met de acceptatie van dit merk laat het Europese merkenbureau zien deze uitleg te volgen.

 

CJ4JX4FZVCC523YA2TMALSKFLHFRYHKLAFQH5ZJUFIHYYS5K4IAJJRWZTRCWALNKC2GFSUFERHCIS

Zie hier hoe de Cheesehead hoed wordt gemaakt.

 

Deel dit bericht

HEEFT UW MERK AANDACHT NODIG?

Wilt u meer informatie over de bescherming van uw merk?

0294 490 900 NEEM CONTACT OP