KRAFTWERK, niet zo gezond

KRAFTWERK is, zoals we allemaal (zouden moeten) weten, een Duitse elektronische band en ze worden algemeen beschouwd als echte pioniers in de elektronische muziek.

Ralf Hütter richtte Kraftwerk met Florian Schneider op in 1969 en als enig overgebleven oorspronkelijke lid lijkt Hütter het KRAFTWERK merk te verdedigen aangezien hij besloot actie te ondernemen tegen een merkaanvraag bij het Europese Merkenbureau (EUIPO) tegen een KRAFTWERK merk voor “tabak en e-sigaretten” door een bedrijf uit Hong-Kong.

Aangezien hij geen KRAFTWERK merken bezit voor tabaksproducten moest hij (of eigenlijk zijn merkenadviseur) creatief worden in een poging deze oppositie te winnen. Hütter besloot de “bekende” status van KRAFTWERK te claimen, aangezien bekende merken een bredere bescherming genieten dan “normale” merken.

Hij betoogde ook dat KRAFTWERK staat voor een gezonde levensstijl omdat de “menselijke machine” KRAFTWERK veel aan fietsen doet en KRAFTWERK een samenwerking is aangegaan met fietsfabrikant CANYON. Het is daarom voor de hand liggend dat er bezwaren zijn tegen een merk voor tabaksproducten, aldus Hütter.

EUIPO volgt deze creativiteit echter niet. Volgens EUIPO is deze “gezonde levensstijl” misschien het imago dat de men zelf van hun band aan de buitenwereld wil overbrengen maar dit is niet het imago waarmee de muziekgroep door het publiek wordt geassocieerd.

KRAFTWERK staat bekend om innovatieve elektronische muziek en ongebruikelijke podiumshows waarin robots lijken op te treden maar een gezonde levensstijl? Nou, niet direct.

De oppositieafdeling concludeert dat het onwaarschijnlijk is dat het publiek de conflicterende tegens met elkaar zou associëren en daarom wordt de oppositie afgewezen!

Vorige
Vorige

Merk “Put Putin in” mag niet

Volgende
Volgende

Merkonderzoek in het buitenland, een must om vervelende situaties te voorkomen