Let op! Malafide bedrijven

24 november 2020

Bij het registreren van uw merk moet u altijd op uw hoede zijn voor malafide bedrijven die misleidende aanbiedingen kunnen doen. Het merkenregister is namelijk openbaar en dat is aanleiding voor tal van bedrijven om u te benaderen voor onheuse praktijken of te hoge kosten in rekening te brengen. Nepfacturen, onnodig hoge bedragen voor verlengingen en dure Chinese domeinnamen… het komt helaas allemaal voor.

Nepfacturen

Bij aanvraag van uw merk kijken veel frauderende bedrijven mee. Deze bedrijven sturen u een brief en doen zich dan voor als officiële merkenbureaus in de hoop dat u daarin meegaat. U betaalt dan geen officiële taksen, maar kosten voor opname in een waardeloze database. Een uitputtende lijst van dergelijk bedrijven is helaas niet te geven. Ze schieten als paddenstoelen uit de grond en zijn eigenlijk niet te bestrijden. In principe is de stelregel dat Knijff alle officiële taksen betaalt en dat u dus nooit rechtstreeks rekeningen van derden ontvangt voor merkzaken. Twijfelt u? Neem dan gerust even contact met ons op.

Te hoge bedragen voor verlengingen

Er is ook een aantal bedrijven dat zich voordoet als regulier merkenbureau en merkhouders een verlengingsbericht zendt. Het merk zal dan verlengd worden, maar voor een bedrag dat een veelvoud is van wat een regulier merkenbureau ervoor vraagt. Een van deze malafide bedrijven is het bedrijf Benelux Merken Vernieuwing. U krijgt altijd bericht van Knijff als er actie genomen moet worden met betrekking tot uw registratie. Andere correspondentie omtrent verlenging van uw registratie kunt u vernietigen of bij twijfel aan ons voorleggen.

Dure Chinese domeinnamen

Met betrekking tot de registratie van domeinnamen worden merkhouders regelmatig benaderd door malafide bedrijven. Zij beweren bijvoorbeeld dat uw merk door een derde als domeinnaam wordt geclaimd. Niets is minder waar. Deze bedrijven proberen Chinese domeinnamen voor veel geld aan u te slijten. Hier vindt u een lijst van malafide bedrijven waar u voor uit moet kijken. Denkt u er wel aan dat deze lijst niet volledig is. Ook kunt u de website van Fraudehelpdesk raadplegen. Om het echt zeker te weten, kun je uiteraard altijd één van onze merkenadviseurs raadplegen.

Deel dit bericht

HEEFT UW MERK AANDACHT NODIG?

Wilt u meer informatie over de bescherming van uw merk?

0294 490 900 NEEM CONTACT OP