Merkonderzoek in het buitenland, een must om vervelende situaties te voorkomen

16 februari 2023

Voordat u een merk in het buitenland gaat gebruiken of registreren, is het van groot belang om te onderzoeken of de naam of het logo wel beschikbaar is voor u. U wilt natuurlijk voorkomen dat u inbreuk maakt op oudere merkrechten. Veilig van start gaan met uw merknaam, bedrijfsnaam of logo zonder dat de schadeclaims u om de oren vliegen, kan alleen als u uw merknaam laat controleren op de beschikbaarheid ervan. Multisearch® kan u hierbij helpen; het geeft inzicht in de mogelijke obstakels die de registratie van een nieuw merk in de weg staan. Het resultaat van een merkonderzoek krijgt u in de vorm van een duidelijk advies. U weet dan precies waar u staat en welke acties er genomen moeten worden om inbreuk op rechten van anderen te voorkomen.

Multisearch® is een bundeling van onderzoeken die door lokale collega’s in alle relevante landen worden gedaan. Snel, betrouwbaar en met onmisbaar lokaal advies, want vaak werkt het merkenrecht in andere landen nét even anders. Uw merk wordt ook linguïstisch onderzocht. Ook dit is onontbeerlijk, want u zult niet de eerste zijn die tegen een ongelukkige betekenis aanloopt. Fiat Uno® betekent in het Fins bijvoorbeeld ‘Fiat Sukkel’. U begrijpt dat dergelijke vertalingen in een andere taal niet helpen bij het bouwen aan een succesvol merk.

In onze blogs Is uw nieuwe merk nog beschikbaar? en 4 tips voor merkonderzoeken leest u meer over merkonderzoeken.

Als u meer wilt lezen over merkbescherming in het buitenland lees dan Een merk registreren in het buitenland, hoe gaat dat?

Bij het registreren van een merk in het buitenland komt heel wat kijken. Gelukkig zijn er merkenadviseurs voor wie het merkenrecht gesneden koek is en die u graag helpen bij het onderzoeken, registreren en bewaken van uw merk. Bij Knijff werken ruim zeventig professionals elke dag aan duizenden merken wereldwijd. Dat doen wij natuurlijk ook heel graag voor u.

Wilt u uw merk professioneel laten registreren? Neem dan contact op met een merkenadviseur.

Deel dit bericht

WILT U UW MERK LATEN REGISTREREN IN HET BUITENLAND?

Neem dan contact op met een merkenadviseur.

0294 490 900 NEEM CONTACT OP