Spanningen lopen op in speelgoedzaak

15 september 2022

Voor een optimale bescherming van een brand is het registeren van de merknaam als woordmerk cruciaal. Daarnaast, in geval van een logo met een woord en onderscheidende grafische elementen, is de registratie van een beeldmerk verstandig. Met dit beeldmerk wordt de combinatie van het woord en de grafische elementen beschermd.

Wanneer een concurrent een vergelijkbare merknaam gebruikt, dan kun je met het woordmerk uit te voeten. Maar in sommige gevallen zijn woorden maar beperkt overeenstemmend en overheerst de overeenstemming van de grafische elementen.

Een voorbeeld is de recente kwestie die Toys ‘R’ Us heeft aangespannen tegen een speelgoedzaak in Houston. Toys ‘R’ Us heeft haar vestiging in een winkelcentrum gesloten waarna een andere speelgoedwinkel de plek overnam. En die hanteert een logo TOYZ waar Toys ‘R’ Us moeite mee heeft. Het woord TOYZ stemt wel enigszins overeen met Toys ‘R’ Us maar de vraag is natuurlijk in hoeverre een gangbaar woord als Toys geclaimd kan worden. Het zijn vooral de grafische elementen die voor gelijkenis zorgen en een doorn in het oog van Toys ‘R’ Us zijn. Een interessante zaak waar de overwinning van Toys ‘R’ Us zeker geen gelopen race lijkt te zijn, naar onze mening.

Bron: www.chron.com

Beeld bij tekst Toys

 

Deel dit bericht

HEEFT UW MERK AANDACHT NODIG?

Wilt u meer informatie over de bescherming van uw merk?

0294 490 900 NEEM CONTACT OP