Trend van 2022: bescherming merk voor virtuele goederen

26 april 2022

 

De trend van 2022 is al duidelijk: grote bedrijven duiken volop in Web3 en NFT’s. Een rondgang in het Europese merkenregister laat zien dat alleen al in de eerste maanden van 2022 de volgende bedrijven hun merk voor virtuele goederen in klasse 9 hebben ingediend:

G-STAR, Levi’s, NIKE, adidas, Tommy Hilfiger, PUMA, Diesel, Converse, Crocs, Burberry, New Balance, Bulgari, McDonald’s, Heineken, FILA, KAPPA, Versace, Hugo Boss, AXE (Unilever), Red Bull, Monster Energy, Fendi, Kentucky Fried Chicken, Yves Saint Laurent, Valentino, Budweiser en David Beckham. Ook de Empire State Building heeft haar merk ingediend voor virtuele goederen met als aparte registratie de beeltenis van de toren als beeldmerk.

Ook is er een toename aan registraties te zien van grote spelers op gebied van Web3 / blockchain en coins. Merken zoals APECOIN, logo van Yugalabs, Polkadot en OpenSea zijn als merk ingediend in de Europese Unie.

Deze ontwikkeling laat zien dat Web3, NFT’s en blockchain in korte tijd erg professioneel wordt en wereldmerken hun intrede doen (of al hebben gemaakt).

Wilt u meer weten over de bescherming van NFT’s en uw merk beschermd kan worden? Lees dan hier of neem contact op.

NFT.2.beeld bij tekst

 

Deel dit bericht

HEEFT UW MERK AANDACHT NODIG?

Wilt u meer informatie over de bescherming van uw merk?

0294 490 900 NEEM CONTACT OP