U heeft een reservering bij … The Slutty Vegan.

02 juli 2021

Op zaterdagavond lekker eten bij The Slutty Vegan. Ga er maar aan staan. Maar in Amerika is het al heel normaal om hier een plantaardige burger te eten.

In de horecasector lijkt het steeds belangrijker te worden om je met onderscheidende namen te onderscheiden: denk maar aan The Avocado Show en Happyhappyjoyjoy. Concepten die snel uitgerold worden over steden zoals Amsterdam. De bescherming van deze onderscheidende namen, die soms in licentie worden uitgegeven, is dan uiteraard van wezenlijk belang.

Dat dacht de beroemde Turkse kok Salt Bae ook. Deze kok staat bekend om zijn steaks die hij bereidt en tenslotte, via zijn onderarm (!) met zout besprenkelt. Dit besprenkelen heeft hij door middel van een videofragment proberen vast te leggen als merk in de Europese Unie. Deze aanvraag is echter afgewezen omdat dit teken niet voldoende onderscheidend was.

The Slutty Vegan is nu als (beeld)merk geregistreerd in de Europese Unie. Opmerkelijk, want normaal is het Europese merkenbureau niet erg genegen merken met scheldwoorden toe te laten. Woorden als FUCK maar ook MAFFIA kunnen steevast op een weigering rekenen. Maar met SLUTTY (sletterig) heeft deze instantie minder moeite dus. Hoewel, DE PUTRA MADRE is wel als merk geweigerd. Het luistert dus nauw!

Slutty vegan

 

Deel dit bericht

HEEFT UW MERK AANDACHT NODIG?

Wilt u meer informatie over de bescherming van uw merk?

0294 490 900 NEEM CONTACT OP