Via Den Haag naar China

04 maart 2022

Op 5 mei 2022 treedt China toe tot het systeem van de internationale modelregistratie. Dat systeem is gebaseerd op de Overeenkomst van Den Haag en wordt in het Engels ook wel aangeduid als The Hague System. In één keer kunt u uw  model registreren in meer dan 90 landen. En vanaf 5 mei dus ook meteen in China.

Een model is ‘het uiterlijk van een voortbrengsel of een deel ervan’. Productvormgeving en design, heel kort gezegd. Driedimensionaal en tweedimensionaal. Auto’s, afvoerputjes en afstandsbedieningen, maar ook dessins voor stoffen en zelfs logo’s.

Om voor modelrechtelijke bescherming in aanmerking te komen, moet een model nieuw zijn en een eigen karakter hebben. Naast merkregistratie en octrooiregistratie is modelregistratie een belangrijke manier om uw bedrijf en  producten goed te beschermen.

Internationale samenwerking

Een internationale modelregistratie maakt de bescherming van je model in andere landen een stuk eenvoudiger. Net zoals een internationale merkregistratie de bescherming van je merk een stuk makkelijker maakt. Het scheelt een enorme berg dossiers in tientallen verschillende talen en voorkomt een wirwar van regeltjes, deadlines en termijnen. Het blijkt weer eens heel fijn als landen gewoon vriendelijk samenwerken.

Nog makkelijker

Het systeem is een toonbeeld van relatieve eenvoud, maar vrij van nationale clausules, voorbehouden en bureaucratie is het natuurlijk niet, dat is geen enkel juridisch systeem van die omvang. En ook de toetreding van China zal aanvankelijk weer wat eigen onduidelijkheden en nieuwigheden met zich meebrengen. Maar die brengen wij vanzelfsprekend voor u in kaart.

Knijff helpt u graag met internationale registraties van merken en modellen. Wij weten de weg, we kennen de regels en vereisten, we houden de termijnen in de gaten en we hebben een groot en betrouwbaar netwerk dat ons in staat stelt om uw merk of model wereldwijd optimaal te beschermen. Zo maken we het voor u nog makkelijker.

Wereldbol China

 

Deel dit bericht

HEEFT UW MERK AANDACHT NODIG?

Wilt u meer informatie over de bescherming van uw merk?

0294 490 900 NEEM CONTACT OP