Vier strepen zijn geen drie strepen

19 januari 2023

Het gebruik van vier strepen door modemerk Thom Browne heeft geleid tot een rechtszaak tegen adidas. Het sportmerk stapte in 2023 naar de rechter en stelde dat Browne's strepen adidas’ Three Stripes-logo "imiteert".

Hiermee zou Thom Browne profiteren van de "wijdverspreide bekendheid en enorme publieke erkenning" en de "uiterst waardevolle goodwill" van het adidas-merk.

Thom Browne heeft aangegeven dat beide partijen geen concurrenten zijn. De sportkleding van adidas verschilt nogal van Browne's luxueuze pakken en statementstukken op couture-niveau.

De Duitse sportkledinggigant is van mening dat Browne opzettelijk het “Three stripes”-logo van adidas heeft gebruikt om meer aandacht te vestigen op zijn sportkledinglijn; dit zou leiden tot verwarring bij de consument.

De advocaat van Browne verwees naar een overeenkomst die Browne en adidas in 2007 sloten, toen Browne de zegen van adidas kreeg om het merk met horizontale strepen te blijven gebruiken nadat hij een vierde streep aan zijn logo had toegevoegd.

Na een relatief snel proces won Thom Browne op 12 januari, waarbij de jury oordeelde dat Browne's logo met vier strepen geen inbreuk maakt op adidas' handelsmerk met drie strepen.

 

Beeld bij Tekst Thom Browne 

Deel dit bericht

HEEFT UW MERK AANDACHT NODIG?

Wilt u meer informatie over de bescherming van uw merk?

0294 490 900 NEEM CONTACT OP