Waterval waanzin

11 mei 2023

De Huangguoshu waterval, een beroemde toeristische plek in China, heeft zichzelf in de nesten gewerkt. Ze heeft een nieuw bezoekerscentrum gebouwd en gebruikte daarbij ontwerptekeningen van een architectenbureau zonder hun medeweten. Nu beschuldigt het bureau hen ervan inbreuk te maken op hun auteursrechten.

De architecten, BCKJ Architects, uitten hun boosheid op het sociale media platform Weibo, en zeggen dat ze nog niet betaald zijn voor hun werk en dat de lokale overheid in Anshun met de bouw is begonnen zonder hen te informeren.

Dit soort zaken is niet ongebruikelijk in China, waar schendingen van intellectuele eigendomsrechten bovengemiddeld vaak voorkomen. Zelfs het merk van de beroemde Shaolin Tempel is zonder toestemming gebruikt door een Chinees kledingmerk!

De beschuldiging tegen Huangguoshu Waterfall heeft veel aandacht getrokken op Chinese sociale media. Veel Weibo-gebruikers steunen het architectenbureau. Het toont aan dat zelfs overheidsdiensten en nationale monumenten niet wegkomen met het ongeoorloofd overnemen van door auteursrecht beschermende ontwerpen.

Beeld bij tekst-3 

Deel dit bericht

HEEFT UW MERK AANDACHT NODIG?

Wilt u meer informatie over de bescherming van uw merk?

0294 490 900 NEEM CONTACT OP