Zelf een merk registreren bij het Benelux-Bureau voor Intellectuele Eigendom

08 januari 2021

Als u uw merk wilt beschermen en u actief bent in Nederland, dan is registratie van het merk in de Benelux een logische stap. De officiële merkeninstantie die hiervoor verantwoordelijk is, is het Benelux-Bureau voor Intellectuele Eigendom (BBIE). Deze instantie zal uw aanvraag beoordelen en de registratie afhandelen. Het BBIE heeft echter geen adviserende rol. En dat is direct een valkuil.

Het registreren van een merk lijkt erg eenvoudig: een formulier invullen en klaar. Maar de praktijk is weerbarstig. Om een merk maximaal te beschermen is expertise nodig. Er zijn per slot van rekening een heleboel details waar goed op gelet moet worden voor de maximale bescherming van uw merk. Vandaar dat er merkenjuristen bestaan om u hierbij te helpen. U kunt bijvoorbeeld ongewild inbreuk maken op merken van derden – lees ons blog Ik word beschuldigd van inbreuk op een ander merk, wat moet ik doen? Of u denkt de juiste productomschrijving te hebben gekozen wat achteraf niet blijkt te kloppen zodat er een nieuw merkdepot nodig is. En wat als uw merk niet onderscheidend genoeg is en wordt geweigerd door de merkeninstantie?

Uw merk laten registreren door een merkenjurist is in eerste instantie wel iets duurder maar het betaalt zich zeker terug. Het kan heel veel narigheid en juridische kosten schelen. In ons blog 10 valkuilen bij merkregistratie leest u hier meer over.

U ziet, bij het beschermen van een merk komt heel wat kijken. Merkenadviseurs helpen u graag bij het onderzoeken, registreren en bewaken van uw merk. Bij Knijff werken ruim zeventig professionals elke dag aan duizenden merken wereldwijd. Dat doen wij natuurlijk ook heel graag voor u.

Wilt u uw merk registreren? Neem dan contact met ons op.

Deel dit bericht

WILT U UW MERK PROFESSIONEEL LATEN REGISTREREN?

Neem dan contact op met een merkenadviseur.

0294 490 900 NEEM CONTACT OP